Επισκέψεις Σχολείων

14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

11 -14 Μαΐου 2017
ΔΕΘ – HELEXPO, Περίπτερα 13 & 15


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΔΕΒΘ ξεκινάει με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή  της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι και τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον των σχολείων για επίσκεψη στην Έκθεση ήταν πολύ μεγάλο και έγινε προσπάθεια να καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτημάτων που συγκεντρώθηκαν με την πολύτιμη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων.

Τα πρωινά της Πέμπτης 11 και της Παρασκευής 12 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες επισκέψεις μαθητών από περισσότερα από 45 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών (Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική) που θα συμμετάσχουν σε συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με αφορμή βιβλία.

Υπολογίζεται ότι μέσα στα δύο πρωινά την Έκθεση θα επισκεφθούν με συμμετοχή σε εκδηλώσεις περισσότεροι από 1700 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Φυσικά, πέρα από τις οργανωμένες εκδηλώσεις η Έκθεση θα είναι ανοιχτή σε τα σχολεία που θα περιηγηθούν στους χώρους της. Υπολογίζεται ότι συνολικά στην Έκθεση θα περιηγηθούν περισσότεροι από 2500 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.