14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

11 -14 Μαΐου 2017
ΔΕΘ – HELEXPO, Περίπτερα 13 & 15


Μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΕΒΘ, από την πρώτη κιόλας χρονιά της λειτουργίας της, είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους εφήβους, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η επαφή με εκπαιδευτικούς και δασκάλους.

Η Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά διοργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.

Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί επίσης η Γωνιά Ανάγνωσης «Στις Χώρες του Ήλιου» με βιβλία από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και ελληνικά βιβλία με θέμα τον ήλιο.

Το βιβλίο είναι το εισιτήριο για τη μαγική χώρα της ανάγνωσης, μια χώρα που επιτρέπει στα παιδιά να διαβάσουν, να χαμογελάσουν, να συγκινηθούν, να ονειρευτούν, να γνωρίσουν πράγματα, να ταξιδέψουν σε παραμυθένιους κόσμους.

Τα βιβλία είναι πολύτιμος θησαυρός για τα παιδιά όλου του κόσμου!