ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

Όσον αφορά το «φυσικό» πρόγραμμα της φετινής έκθεσης, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η 17η ΔΕΒΘ μεριμνά σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή ειδικών μέτρων στους χώρους των φετινών εκδηλώσεών της, ενσωματώνοντας στους κανονισμούς λειτουργίας της όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων, επισκεπτών και εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εκθέτες να υποβάλουν αιτήσεις περιορισμένου αριθμού εκδηλώσεων καθώς οι διαθέσιμες αίθουσες και το ωρολόγιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ θα προσαρμοστούν κατάλληλα ώστε να διασφαλιστούν η τήρηση των επίσημων υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με περίπτερο στη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ενημερωθούν για τους νέους κανονισμούς και τα ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας του COVID-19, διαβάζοντας προσεκτικά το Εγχειρίδιο Λειτουργίας Εκθεσιακού Κέντρου και Εκθέσεων την Περίοδο της Πανδημίας του Covid-19 και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από τις 4 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2020.
Φέτος, η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στην ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο «Δηλώσεις συμμετοχής στην 17η ΔΕΒΘ», όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες που θα τους κατευθύνουν βήμα-βήμα στη διαδικασία εγγραφής τους στην έκθεση (Πληροφορίες: ΔΕΘ-HELEXPO, τηλ.: 2310-291167).

Οι εκθέτες που επιθυμούν να οργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στους διαθέσιμους χώρους της ΔΕΒΘ πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα και να υποβάλουν τις προτάσεις τους, το αργότερο έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Καθώς οι διαθέσιμες αίθουσες και το ωρολόγιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ θα προσαρμοστούν κατάλληλα ώστε να διασφαλιστούν η τήρηση των επίσημων υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, καλούμε τους εκθέτες να υποβάλουν αιτήσεις περιορισμένου αριθμού εκδηλώσεων.
Επισυνάπτονται επίσης:
1. Εγχειρίδιο Λειτουργίας Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου την Περίοδο της Πανδημίας του Covid-19: 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
2. Αίτηση φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

- 15km


Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με κώδικα αεροδρομίου SKG, απέχει 16 χλμ. (10 μίλια) από την πόλη. Η πρόσβαση από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα είναι δυνατή, με μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία ΟΑΣΘ) και ταξί. Στο αεροδρόμιο λειτουργούν κατάστημα αφορολογήτων ειδών, εστιατόρια, μπαρ, μηχανές αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και ταχυδρομικό γραφείο. Από το αεροδρόμιο μπορεί κανείς να κατευθυνθεί προς την πόλη με τη λεωφορειακή γραμμή 01Χ, η οποία καταλήγει στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων. Η στάση Καμάρα βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΚΘ). Διαφορετικά μπορεί κανείς να επιβιβαστεί στο λεωφορείο 79 από το αεροδρόμιο, να αποβιβαστεί στη στάση ΙΚΕΑ και κατόπιν να κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης με τις γραμμές 2Κ (προς το ΚΤΕΛ, στάση ΑΧΕΠΑ κοντά στο ΔΕΚΘ) ή με τη γραμμή 3Κ (προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στάση ΧΑΝΘ κοντά στο ΔΕΚΘ). Εκδοτήριο εισιτηρίων λειτουργεί εντός του αεροδρομίου και οι τιμές του ενός εισιτηρίου κυμαίνονται από 1,20-2,00€. Αν επιλέξετε το ταξί, η διαδρομή προς το κέντρο θα σας κοστίσει γύρω στα 20€ και θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

- 3km


Ο νέος επιβατικός σιδηροδρομικός σταθμός λειτουργεί από το 1960. Bρίσκεται στην αρχή της οδού Μοναστηρίου, ανήκει στο δίκτυο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΟΣΕ και συνδέει τη πόλη με το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός λειτουργεί σήμερα μόνον ως εμπορευματικός. Η λεωφορειακή γραμμή που εξυπηρετεί το Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι η 2Κ προς το Συνεδριακό Κέντρο Helexpo. Μετά την Καμάρα, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και τις γραμμές 10, 11, 17.

ΛΙΜΑΝΙ

- 2km


Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΟΛΘ και εξυπηρετεί διεθνή δρομολόγια καθώς και τοπικά δρομολόγια με φέρρυ-μποτ για τα νησιά του Αιγαίου. Δέχεται επίσης πολύ συχνά κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά σκάφη.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΤΕΛ

- 4km


Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων, βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης. Εξυπηρετείται από αστικές γραμμές λεωφορείων ΟΑΣΘ. Οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων είναι οι 01Χ (από το αεροδρόμιο) και 2Κ (κοντά στο συνεδριακό κέντρο, στάση Αχέπα).

ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΑΣΘ


Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί εκτός από την πόλη και 15 περιφερειακούς Δήμους, με 600 περίπου σύγχρονα λεωφορεία, σε 68 λεωφορειακές γραμμές. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 11085 ή μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.

ΤΑΞΙ


Το χρώμα των ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι άσπρο και μπλε. Παρατίθενται τηλέφωνα αντίστοιχων εταιρειών, οι οποίες μπορούν όταν ειδοποιηθούν, να παρέχουν μετακίνηση με ταξί:
Taxiwind: 2312201220
Ραδιοταξί Taxiway Θεσσαλονίκης: 18300
Η μετακίνηση με ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κοστίζει γύρω στα 20€.
 

Παρέχεται δωρεάν parking για όλους τους εκθέτες και όλους τους επισκέπτες.
Δείτε τα ξενοδοχεία της πόλης στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

 

 
tha
  • فیلم